Men vad vill du jag ska säga

Det har ingen betydelse vad de säger längre. Så fort det inte är neutralt utan lutar mot glädje, irritation eller ilska så känner jag hur det brinner innanför ögonlocken. Jag får ta djupa andetag för att inte tårarna skall rinna ner för kinden. Toabesöken på jobbet blir bara oftare och oftare för att ibland behöver jag bara en paus. Jag har även lärt mig att ta djupa andetag och fokusera på annat.

Jag är så trött. Det har nått den nivån så det är jobbigt att planera en kväll. Det är jobbigt att öppna meddelanden på facebook. Och det är outhärdigt att behöva lämna lägenheten. 

Jag försöker förklara lite vagt åt alla andra. Att jag är trött. Jag orkar inte umgås. Jag vill inte lyssna på din helg eller berätta om min. Jag vill bara gå hem, lägga mig i sängen och gråta ut allt.

Men hur mycket jag än gråter eller tar djupa andetag så försvinner inte den gnagande känslan i bröstkorgen.

27.08.2018 kl. 21:36

Mellan känslokall och känslosvall

Jag vaknade bakis. Inte sådär så man dör bakis utan mera lite illamående och sliten. Ja, sliten är nog det jag är.

Tror jag slutade svara på sms redan på förmiddagen. Och vid lunch öppnade jag ännu alla festliga snapchats med svarade inte. Lät mobilen ligga bredvid mig och vibrera medans jag räknade svarta prickar i taket. Netflix stod på i bakgrunden och ingen frisk luft kom in genom fönstret. Duschar desperat flera gånger om dagen. Vet inte om jag vill duscha bort värmen eller de faktum att jag är tom. 

Jag känner verkligen ingenting.

Det har varit så lite hela sommaren nu. Jag blir aldrig jätteglad. Men jag är inte jätteledsen heller. Jag är mest tom. Enda känslan som gått igenom är irritation. Har varit irriterad på det mesta i sommar. 

Jag vet inte om det är värmen, jobbet eller de faktum bara jag. Men det börjar bli lite tröttsamt. Hur hittar man känslor igen. Hur känner man sen lite lagom. För jag vet hur det är att känna för mycket och det klarar jag heller inte av. Men en liten medelväg mellan känslokall och känslosvall vore väl trevlig.

30.07.2018 kl. 18:46

Bara vi, sommaren och livet framför oss.

Tshirten klibbar sig fast längs ryggen. Drar desperat upp håret i en låg tofs i nacken, ångrar att jag klippte det så kort i början av sommaren. Mina sandaler är nergångna och igår gick sulan sönder så idag ska vi köpa nya. Efter klockan fyra är det obligatoriskt att spela throwbacklåtar och fuldansa inne på mitt kontorsrum. Det är ju ingen på kontoret egentligen. Vi traskar ner till stan och jag köper mina skor och du dina byxor. Ibland känns det verkligen som om du är lika gammal som min mamma, men sen samtidigt är vi lika gamla. Du och jag. Vi går igenom den nu tomma Mood Gallerian, alla har väl flytt Stockholm och värmen tänker jag. Hittar ett ledigt bord precis vid kanten av uteserveringen och beställer in mat samtidigt som vi delar på en flaska cava. Du öppnar upp dig lite mer varje gång och berättar om pojkar du träffat. Jag nickar mest och lyssnar. Men jag vet ju, att om jag berättar något så lyssnar du också jättenoga.

Så promenerar vi tillbaka genom stan och alla gator är så himla tomma. Detta är mitt favoritstockholm. När gatorna är tysta och lugna. Bara vi, sommaren och livet framför oss.

19.07.2018 kl. 00:37

Det är sommar nu

Sommarstockholm.

Sommarvärmen kom in över Stockholm redan i maj och har hållit ett varm hand om oss sen dess. Det är alltid över 20 grader och jag sover naken varje natt för lägenheten blir aldrig sval nog. Jag har köpt en helt ny sommargarderob som passar mig. Värmeutslagen avlöser varandra och jag har fått skavsår av alla mina skor. Igår gick jag barfota hem från jobbet och lät fötterna känna på det torra gräset. Det har inte regnat på flera veckor.

Jag jobbar hela sommaren. Hade en vecka ledig där jag åkte upp till vår stuga vid sjön. Låg på terassen och läste en deckare jag snott av mamma. Byggde två pussel under den veckan och lyssnade på radio.

Nu jobbar jag i fyra veckor. Är nästan ensam på kontoret. Låter det bara va. Tar fikapauser, låter klockan gå och tittar ut på solen. Sommarstockholm pågår förfullt utanför fönstret varje dag nu.

14.07.2018 kl. 12:04

Årets lista

2017 var året när jag: Flyttade utomlands, blev anställd på mitt första riktiga jobb och lärde mig tycka om mig själv.

Fem ord som beskriver 2017: Oväntat, vänskap, mod, självförtroende och underbart

Årets höjdpunkt: När jag skrev på mitt arbetsavtal för jobbet jag aldrig trodde jag skulle få.

Året genom Spotify (klick!): Klicka här för att lyssna på mina favoritlåtar 2017!

Årets maträtter: Tortillas! Har inte orkat fundera ut middagar så brukar köpa tortillabröd och fylla dem med saker som finns i kylskåpet helt enkelt. 

Årets kulturupplevelser: I början av året gick jag på alla Stockholms gratismuseum. Men finaste av allt var såklart Håkan Hellström i början av sommaren.

Årets samhällsfenomen: #metoo

Årets somarminne: Alla fredagskvällar vi hängt på Slakthusets takterass och smygtittat på fina pojkar och skålat i cava.

Årets gimme more: Ville ha mera tid med vänner som bor i andra länder. Skall bli bättre på att ta hand om mina relationer under 2018.

Årets gimme less: Stress över bostad. Nu har jag haft jäkla tur med boende i Stockholm. Men jag drömmer ännu om en lägenhet där endast mina saker finns och jag få bo där tills jag vill flytta själv.

Årets utmaning: Att tro på mig själv - att jag är rolig att hänga med och att jag är bra på mitt jobb.
 

2018 blir året när jag: Låter en kille komma in i mitt liv igen. Måste sluta gå runt och tro att alla är skitstövlar helt enkelt. Måste låta mig själv bli lite kär tror jag.

Fem ord som kommer beskriva 2018: Äventyr, kärlek, utveckling, resor och vänner hoppas jag.

Året 2018 höjdpunkt: Jag tror jag kommer att bli fastanställd och så kommer jag att åka iväg på en resa med vänner. Men jag hoppas bästa 2018 blir att jag vågar bli kär. 

Året 2018 genom Spotify: Jag försöker lyssna på endast glada sånger, jobbar på det! 

Året 2018 maträtter: Mindre kött. Försöker aktivt tänka på att äta annat än kött och tycker vege oftast är godade nu.

Året 2018 kulturupplevelser: Jag vill gå på fler spelningar samt besöka museum igen!

Året 2018 somarminne: Jag tror jag jobbar en del under sommaren. Men det blir min första sommar i Stockholm, så jag tänker njuta av allt det har att ge mig.

Året 2018 gimme more: Fler vänner, mera kärlek, mera äventyr och förhoppnignsvis utvecklas på jobbet.

Året 2018 gimme less: Jag förstår att livet inte alltid är lätt, men jag hoppas innerligt att människor i min närhet får ett bra 2018. Det har funnits så mycket tungt nu 2017 så jag hoppas att det blir lite lättare nu. De förtjänar det. 

Året 2018 utmaning: Avancera på jobbet, behålla alla mina relationer och göra nya helt enkelt.
 

07.01.2018 kl. 23:15

Han sa att han gillar mig för att jag är snygg, smart och rolig.

Han sa att han gillar mig för att jag är snygg, smart och rolig.

 

 

 

Det var allt jag ville berätta.

07.01.2018 kl. 23:13

Love her more than pizza.

Undrar hur många gånger jag satt mig i bilen och kört en timme söderut för att träffa dig. Hur många nätter har vi spenderat tillsammans?

Det har snöat så jag halkar när jag kommer runt hörnet. Men där står du och doftar precis sådär hemma som du alltid gör. Jag värmer min micropizza och öppnar en öl och sen sitter vi där vid köksbordet hela natten. Vi ses himla sällan nu när vi bor i olika länder, men det blir aldrig obekvämt eller pinsamt. Det är precis som förut. Somnar tätt intill hunden som håller mig varm hela natten.

Och vet du. Nåndag så skall vi bo i samma stad igen. I´m comming for ya.

30.12.2017 kl. 18:00

Vikings

Jag har egentligen spenderat den senaste veckan med att se på Vikings. Tänder ljus, kryper ner under massa filtar och täcken med femhundra kuddar i ryggen. Ligger där och spelar meningslösa spel på mobilen samtidigt som vikingarna slåss på min skärm. Är mycket nöjd över att kunna TA DET LUNGT.

18.12.2017 kl. 19:23

Låt dammen brista. #dammenbrister

Det blir så mycket mer påtagligt vilken liten ankdammen är när man flyttar ut från den. Hur det har lagts en liten bubbla över områden i Finland där omvärlden inte finns på samma sätt som på andra ställen. Missförstå mig rätt, svenskfinland och dess kämparglöd och entreprenörskap är det finaste i världen. Men vad finns bortom horisonten?

Att #dammenbrister ger ett rum för kvinnor att berätta hur det har varit, är och förhoppningsvis aldrig kommer att vara igen. Jag känner mig lite pirrig. Är det nu det vänder? Är det nu alla skitgubbar faktiskt börjar se. Är det nu pojkarna tänker på var de sätter sina händer. Är det nu vi börjar säga till på skarpen när vi hör och ser någon behandlas orättvist.

Jag vet faktiskt inte. Men jag hoppas innerligt att detta är början på något nytt.

29.11.2017 kl. 23:06

Thaiboxning

Under hösten har vi börjat köra boxning under lunchpausen med jobbet. Jag älskar det. Är totalt förälskad i sporten. I 60 minuter är det enda du behöver tänka på att hålla upp tempot, slå med rätt hand och sparka med rätt teknik. Använda hela armen, vrida höften och spänna magen. Jag kan inte tänka på något annat än att just slå och sparra.

Jag älskar att jag får träna konditionen, koordinationen och styrkan på en och samma gång. Att träning kan vara så bra och rolig samtidigt? Plus att när jag går genom Vasaparken sena kvällar är jag inte längre rädd för läskiga män. Nu vet jag hur hårt jag kan slå tillbaka.

27.11.2017 kl. 22:16

Ingen helg utan en AW på fredag.

Halvspringer till systemet och posten för att ladda upp inför helgen och hämta ut paket. Joggar uppför backen till lägenheten och slänger ihop en tortilla med saker som finns i kylskåpet. Borstar genom lockarna och sminkar om mig innan jag hoppar på en buss till söder. 

Dricker öl på sunkhak som vanligt. Max 30 kronor får det kosta för en öl. Beställer in pommes och nachochips och diskuterar pojkar och filmer. Eller pojkar i filmer. På bussen hemmåt lyssnar jag på Oskar Linnros så högt det bara går. Hänger i tvättstugan en timme för att tvätta favorittröjan för imorgon skall vi på inflyttningsfest och sen ska vi dansa genom Stockholmsnatten.

Bild från Folkbaren. När vi drack bubbel och skålade för påskrivna arbetsavtal.

25.11.2017 kl. 00:53

Oh Stockholm

Våren gick och sommaren kom. Jag skrev på nytt arbetsavtal til hösten och sa upp mig. Jag drack öl på filtar i parker, jag dansade nätter igenom på takterasser och gick hem när solen började gå upp igen.

Jag gick på inflyttningsfester och spelningar. Jag såg Håkan Hellström på stadion och Zacke på Debaser. Började nytt jobb - nytt liv. Mådde bra. Levde livet. Lärde mig hur man får gå före i kön till Trädgården. 

Balans. Hittar balansen. Flyttade tillbaka till Vasastan och köpte en ny soffa. Slutade bry mig om vad andra tycker. Hånglade med söta pojkar och skypade timtals med vänner. 

Det är november nu. Jag stannade i Stockholm. 

21.11.2017 kl. 21:10

Stop kissing boys in the streets

Så satt vi där. På varsin barstol och diskuterade allt från himmel och jord. "Jag går vartsomhelst med dig ikväll" sa du. Så jag tog med dig på lite äventyr innan jag bäddade ner dig i sängen och kysste dig gonatt. Vaknade av att du kliade mig på ryggen och sa att jag ser söt ut när jag sover.
07.06.2017 kl. 23:17

VI levde så himla mycket att det gjorde ont.

Att vi ens har varit 18 år och odödliga. Att vi sprang runt i vår lilla stad och hånglade med pojkar och drack 2€ shots vid bardisken. Att vi alltid gick hem mitt i natten och aldrig aldrig kunde dö. Radarparet. Du och jag. Och att nattluften kunde få vem som helst att verka snygg och trevlig, eller bara få mig att känna mig oövervinnlig.

Nu bor vi i två olika länder. Du sover med din pojke och jag sover ensam. Men nattluften gör mig fortfarande oövervninnlig och jag tänker alltid på dig. Och alla de nätter vi haft. Livet. Vi levde så himla mycket att det gjorde ont. 

22.05.2017 kl. 01:12

Ludic - (adj.) Full of fun and high spirits


Stockholm

Senaste kommentarer